Helleristningsvandring ved Katfoss

26. august kl. 13.00 inviterer Sigdal Museum til helleristningsvandring på Geithus, i samarbeid med Modum Historielag!

Ved Katfoss på Geithus, der utløpet av Bergsjøen går ut i Drammenselva, er det bevart helleristninger fra eldre steinalder. Helleristningene finnes på fem steder som i dag er undervannsskjær svaberg, øyer og holmer. Kun et par av disse er tilgjengelig for besøk. De første figurene ble funnet på 1800-tallet. I dag er det registrert over 40 figurer. De fleste er elgfigurer. Et par av elgene benyttes som logo og symbol for Modum kommune. Du har sikkert sett disse!

Arkeolog Inger Karlberg ved Buskerud fylkeskommune tar oss med på vandring i et historisk landskap tilbake omlag 7000 år fra vår tid. Vi møtes på Katfoss, ved parkering og infoskiltet kl. 13. Guidingen vil ta ca. 1,5 timer, inklusiv stivandring og avsluttes med å gå opp på gangbroen inntil jernbanebroen for de som vil ha overblikk over elveløpet og tåler litt høyder. Ta med klær etter været og gjerne en liten klappstol om du har.

Arrangementet er gratis og åpent for alle – velkommen!