Folkemusikksenteret i Buskerud

Folkemusikkarkivet

Arkivet

Folkemusikksenteret er unikt i landssammenheng. Folkemusikksenteret er hovedsakelig ansvarlig for å samle inn, lagre og fremme lokal folkemusikk og dans. Folkemusikkarkivet inneholder historiske materialer vedrørende lokal og nasjonal folkemusikk, i hovedsak fra Buskerud. Lyd, video, bilder, noter,artikler og annet materiale. Lyd-materialet finnes på spoleband, MC (kassetter), DAT kassetter og CD. Høsten 2015 ble museets patheplater (fra 1904-1918) digitalisert.

Folkemusikksenteret har også en stor samling av bøker on norsk folkemusikk, landets største samling av Spellemannsbladet (f.o.m. første utgivelse 1941 og fram til i dag).

  • Utlån av hardingfeler
  • Landets største samling av publiserte CDr med folkemusikk (over 1000).
  • Lydarkiv, over 17.000 lydklipp
  • Innspillingsstudio
  • Folkemusikkarkiv og bibliotek
  • Salg av instrumenter/ strenger/ bøker
  • Arrangør av Talentskolen og DKS «Folkemusikkverkstedet»

Sigdal Museum – Folkemusikksenterets bibliotek er nå tilgjengelig på nett. Se hvilke bøker, CDer og instrumenter vi har på museet fra din egen pc der hjemme: Tidemann Websøk
Vi jobber fortløpende med å oppdatere databasen, etterhvert håper vi også å få tilgjengelig gjort både foto, lyd m.m.

Arkivet er også åpent for at musikere eller forskere kan bruke, ring eller send en epost for å avtale tid.

Formidling

Folkemusikksenteret er et kompetanse- og formidlingssenter for folkemusikk og dans, først og fremst for Buskerud fylke.

Folkemusikksenteret er arrangør av den årlige Talentskolen for unge folkemusikkutøvere (med tilskudd fra Buskerud fylkeskommune). Talentskolen er et fast årlig tilbud til unge folkemusikkutøvere på hardingfele i alderen 14-22 år, som har fått begynneropplæring i sitt hjemmemiljø, og som ønsker å utvikle seg som utøvende musiker.

Vi er også medarrangør av den årlige barne- og ungdomsamlingen i samarbeid med Buskerud folkemusikklag.

Vi kan tilby folkemusikkverksteder og sette sammen et godt fungerende program med rekruttering som et overordnet mål til skoler i Buskerud.

Innspillingstudio

Om det er noen som går med planer om studiobesøk, eller trenger lokaler for pre prod til turne o.l , så kan Folkemusikksentret i Buskerud være stedet å besøke, her finnes det Mac basert innspillingstudio med flere mikrofoner (Neumann /Audiotechnica/Shure /Sennheiser), div pianoer og konsertflygel, vi har overnatting for inntil 20 personer. Vi har flere muligheter for innspilling-rom, vi har et konsertlokale med spesialtilpasset akustikk, vi har øvings-rom med P.A, alt dette er samlet i en stor 3 etasjers laftet trebygning fra 1850 med fantastisk atmosfære, Folkemusikksenteret i Buskerud. Huset ligger i Prestfoss i Sigdal, ca 1,5 timers kjøring fra Oslo, her kan man spille og kose seg som det passer seg selv og sin produksjon.

Telefon til Folkemusikkonsulentene
+ 47 912 43 171
E-post til Folkemusikkonsulentene 
post@folkemusikksenteret.no

Folkemusikkonsulent arkiv

Christian Borlaug
Tlf: 912 43 171
E-post: borlaug@buskerudmuseet.no

Folkemusikkonsulent formidling

Åshild Wetterhus
Tlf: 912 43 171
E-post: wetterhus@buskerudmuseet.no

Folkemusikksenteret

Besøk oss på facebook

Folkemusikksenteret

Følg oss på instagram