Transformasjoner med Anita Brenne

Årets utstilling av Anita Brenne vises i 2.etg på Plassane bygningen

Anita Brenne holder til på Grenskolen i Sigdal, her har hun sitt atelier hvor hun maler og lager skulpturer.

Natur og «skrot» fra fjæra har alltid vært mitt materiale. Dekorasjoner, bilder og kort har blitt til sammen med blomster og blader som jeg tørket og lakket. Hadde så lyst til å male, men fikk liksom ikke til. Helt til en tur på stranda i 2004. Sand! Da kom inspirasjonen – trekke inn naturen, og jeg begynte min form for bilder. Tok med bøtter av sand hjem og brukte det jeg hadde av malingrester, utrolig spennende å oppdage denne muligheten!

«Alt hva ditt øye ser, og ditt hjerte føler for»

Gjenbruk går igjen i alt jeg gjør, i en eller annen form. Liker å finne mulighet i noe som i utgangspunktet ikke «er noe». Kan dette brukes til noe annet?
Bilder og bok er trykket på resirkulert papir «Scandia 2000 Ivory». Illustrasjoner er malt/tegnet med aske fra nord norsk bjørk.
Jeg er opptatt av det ekte. Når jeg skaper må det komme innenfra, men det gjenspeiler ytre opplevelser. I møte med mennesker, dyr og naturen kommer ord og bilder til meg og jeg får inspirasjon til å sette ting sammen, på min måte.